Lijkwade

lijkwade-turijnDe lijkwade van Turijn kan niet de lijkwade van Christus zijn. Uit onderzoek blijkt dat de lijkwade niet zo oud kan zijn. Die inconsistentie in de datering maakt voor gelovigen geen verschil. De lijkwade is al eeuwen aanbeden en zal dat eeuwen blijven. De lijkwade is heilig. Heiligheid is geen eigenschap van het aanbedene, maar een eigenschap die er door de gelovige aan wordt toegekend. Een voorwerp dat al door zo velen van heiligheid is voorzien, zal dat niet snel meer kwijtraken. De heiligheid heeft zich via het weten vastgezet in het brein van de gelovigen. De lijkwade is heilig want wordt voor heilig versleten. Kennis kan die heiligheid niet wegwassen. De heiligheid heeft niet met het voorwerp op zich te maken, alleen met de gedachten van de aanbidders.

Zo zijn er hel veel denkbeelden die niets met de werkelijkheid te maken hebben.
Wat is voor u heilig?

Kommentieren ist momentan nicht möglich.