Een blogje “rond” krijgen

Wat de meeste lezers wellicht niet beseffen is dat de stukjes op dit weblog vaak al lang geleden tot stand zijn gekomen. De eerste versie van enkele artikelen is soms al jaren oud. Ik kreeg een ingeving, zetten dat om in schrift en liet het dan soms lang liggen. Je hebt weleens een stukje waarin je voelt dat er iets boeiends voor anderen in schuilt. Maar, staan de gedachten één keer op papier, dan ontbreekt er een pointe. Het stukje beschrijft iets maar er ontbreekt een conclusie, het is niet af. Je kijkt er nog eens naar, verbetert wat, en nog eens, ?

En soms blijft het dan liggen. Als je het dan later weer eens tegenkomt, doemen er opeens nieuwe mogelijkheden op. Soms schrap je wat, voeg je wat toe en dan opeens is er het kleine wonder. Na wat bijschaven is het af, Het heeft een pointe. Voor mij is het rond krijgen van een dergelijk stukje een klein wondertje. Als het lukt, dan is dat heel bevredigend.

Als lezer, merkt u daar weinig van. Juist die stukjes die het meest vanzelfsprekend lijken, zijn de stukjes waar vaak de meeste arbeid in zit.

Kommentieren ist momentan nicht möglich.