Nieuwe ideeën?

Het duurt lang voor nieuwe ideeën post vatten. Het duurt nog langer voor nieuwe ideeën in de tekstboeken van de scholen landen. En tegen die tijd blijken veel van die nieuwe ideeën achterhaald. Ze zijn verouderd. Vrijwel iedereen leeft op basis van verouderde kennis. Je zou kunnen zeggen: niet erg, want via internet kan je altijd de laatste kennis vinden. Dat is juist, maar we weten niet wat we niet vinden. We hebben altijd blinde vlekken omdat de laatste kennis ons ontgaat. Of omdat die kennis pas op de veertigste pagina van je google- zoekresultaten staat. En zover komen we nooit!
Daarnaast is het ondoenlijk naar de laatste kennis te gaan zoeken op momenten dat we moeten handelen. Ons handelen is dus vrijwel altijd gebaseerd op verouderde kennis.

Kommentieren ist momentan nicht möglich.