Krijgskunde en risicomanagement

mgt-535-leonhard_bewerkt-1

Het bovenstaande citaat riep bij mij associaties op met de overmatige aandacht voor risico?s en risicomanagement. Sommige opdrachtgevers eisen bijvoorbeeld altijd een top 3 (of: 5, of: 10, of: ?) van risico?s in een voortgangsrapportage. Onzin. In sommige projecten zijn er wellicht meer dan drie majeure risico?s, zelfs als er in een project dat bijna is afgerond soms hooguit een paar futiele risico?s resteren. Er wordt veel tijd in risicomananagement als apart beheersingsgebied gestoken. Terwijl de projectbetrokkenen al allerlei acties uitvoeren waarmee het risico zich eigenlijk al vrijwel niet meer voor kan doen. En, als het zich toch voordoet, dan komt dat niet omdat er te weinig gedaan is om dit te voorkomen.

lees-verder

Kommentieren ist momentan nicht möglich.