Archive for the ‘leiderschap’ Category

Boekbespreking “Leadership BS”

woensdag, februari 22nd, 2017

mgt-487-2017-01-21-123417

Deze keer een vrij lange boekbespreking. Het gegeven dat er nogal wat behartenswaardige inzichten in het boek staan is daar zeker debet aan.

Ik begin met een feitelijke samenvatting van het boek aan de hand van de door de auteur gehanteerde hoofdstukken. Aan het eind volgt een slotbeschouwing.

lees-verder

Hamel, empowerment en holacratie

maandag, februari 20th, 2017

mgt-472-empowerment-hamelkopie

Ik schreef hier al vaker over holacratie (lees: “Holacratie en ik”). Ook bij holacratie is er geen sprake van machtstoekenning omdat de macht, of liever gezegd: het leiderschap, is gedistribueerd. Iedereen heeft binnen de aan hem toegekende rollen zelf zeggenschap.

lees-verder

Boekbespreking “Tribal Leadership”

zaterdag, januari 21st, 2017

mgt-461-2016-11-21-2322171

Tribal leadership” gaat niet over leiderschap bij primitieve stammen, ook al zou je dat op basis van de titel kunnen verwachten. Nee, het gaat er meer over dat leiderschap het vermogen vraagt van leiders om zich aan te kunnen passen aan verschillende niveaus waarop organisaties of individuen zich bevinden. Het is in die zin een betoog ten faveure van situationeel leiderschap. Maar dan wel specifiek gericht op niveaus waarop een “tribe” en/of individu zich bevindt volgens de classificatie van de auteurs.
Dit alles is (uiteraard) gericht op het streven om die organisatie op een hoger niveau te brengen.

lees-verder

Het Unox-meisje

zondag, januari 1st, 2017

unox-meisje

Wij waren bij een evenement. Het evenement was voorbij en het publiek vertrok. We hadden nog wat consumptiemuntjes over, we besloten alle drie nog een broodje Unox-rookworst te nemen.
Het meisje bij het stalletje reageerde blij. Ze had precies nog drie broodjes over. Ze nam onze munten aan en begon. Als ze “los” was mocht ze gaan opruimen van haar baas, vertelde ze. Dus wij brachten haar verlossing.

Ze nam het eerste broodje, en …

lees-verder

CV-monteur

vrijdag, december 30th, 2016

mgt-448-2016-11-12-152212

Laatst was er een CV-monteur bij mij thuis voor een onderhoudsbeurt van de ketel. Terwijl hij bezig was werd hij gebeld. Uit zijn woorden kon ik opmaken dat een collega wilde weten waar hij was. Vervolgens bleek kennelijk dat de ander een afspraak vlakbij had. De monteur die bij mij was kon die afspraak overnemen omdat er een andere afspraak was weggevallen. Toen hij weg was zag ik dat hij zijn wagen iets verder reed en… aanbelde bij de buren.

lees-verder

Leidingnemende

maandag, december 19th, 2016

afbeelding-leidingnemendeIk schreef al eerder dat ik het woord “leidinggevende” niet zo kon waarderen (lees: “Mijn leidinggevende?”).
Laatst had ik een brainwave. Namelijk: zou het woord leidingnemende niet beter weergeven wat er plaatsvindt tussen veel managers en hun medewerkers? De manager trekt immers in heel veel gevallen leiding naar zich toe. Terwijl medewerkers uitstekend in staat zijn om zichzelf te redden.

lees-verder

Leiderschapsschema revisited

zondag, november 20th, 2016

mgt-436

Bij het lezen van het bovenstaande citaat moest ik denken aan mijn eigen leiderschapsschema. Lees hiervoor “Leiderschap schematisch. De werking van leiderschap”. Ik zie in het scannen en taxeren van de omgeving één van de gronden voor leiderschap. Leiderschap dat niet is voorbehouden aan mensen die als manager fungeren, maar ook gedistribueerd leiderschap, zoals binnen holacratie (lees: “Holacratie en ik”).

Ja, het zal geen verbazing wekken, ik ben het met Otto Scharmer eens.

Boekbespreking “Theory U

Theory U” op managementboek.nl (NL) / (EN) en op bol.com

Leiderschap en de banken

dinsdag, november 1st, 2016

leiderschap-banken-luyendijk

In 2001 heb ik in “Leiderschap, concern en werkeenheid” uiteengezet waarom leiderschap in gediversifieerde organisaties eigenlijk onmogelijk is. Niemand kan van heel veel genoeg weten om er adequaat leiding aan te kunnen geven. De huidige megabanken zijn gediversifieerde ondernemingen. Ze houden zich met van alles bezig, met als enige constante dat er altijd geld bij is betrokken.

lees-verder

Oorlog of Buurtzorg?

maandag, augustus 1st, 2016

mgt-384-2016-05-08-134441

Sommige auteurs over management trekken graag een parallel tussen de krijgskunde en ondernemingsstrategie. De veronderstelling daarbij is dat ondernemingen erop uit zijn om tegenstanders te verslaan, zoals ook het doel van de krijgsmacht is in een conflictsituatie. Het is een vergelijking die mank gaat (lees ook “Clausewitz en management”). Er is geen sterke argumentatie waarom de genoemde parallel überhaupt zou kloppen. Zelfs als je er een begrip als marktleiderschap bij haalt gaat de vergelijking mank. Dit omdat het streven naar marktleiderschap ook al niet rationeel verdedigbaar is. Lees hierover verder in “Moet je marktleider willen zijn?

lees-verder-met-kader1

Gewenste cultuur

donderdag, juli 7th, 2016

gewenste-cultuur

Als je nadenkt over de cultuur die je in een organisatie zou wensen, wat zou dan voor jou belangrijk zijn? Ik heb een keer zo’n lijstje gemaakt. Ik heb er niet lang bij nagedacht. Het zijn dingen die gelijk in me opkwamen. Het werd dit lijstje:

• Plezier in het werk;
• Intrinsieke motivatie, intrinsieke beloning;
• “What’s in it for me?”;
• Pokon, aandacht en liefde;
• Legitiem leiderschap;
• Geloofwaardig leiderschap doet volgen;
• Voorbeeldgedrag.

lees-verder-met-kader1