Nogmaals prestatiebeloningen

In De omweg naar succes komt de bankencrisis aan de orde. Bnnen de banken werden sommige mensen zwaar beloond op basis van hun prestaties (of waren het de prestaties van de organisatie, waarvande vraag is en blijft of individuen daarop zoveel invloed kunnen hebben. Kay zegt hierover het volgende.

Je hoeft geen financieel deskundige te zijn om te begrijpen waarom deze bedrijven korte tijd financieel succesvol waren, maar op lange termijn mislukten. Een bedrijfscultuur die hebzucht verheerlijkt, kan zich tenslotte niet verdedigen tegen de eigen werknemers. Bovendien hoeft een bedrijf met een dergelijke cultuur niet op de sympathie van het publiek te rekenen als het mis gaat.

Nee, zeg dat wel.

De omweg naar succes bij managementboek.nl en bij bol.com.

Kommentieren ist momentan nicht möglich.