Wie vult er straks nog kennis aan?

div-020-20130813-all-is-on-the-internet_bewerkt-3Voor de jeugd van nu lijkt kennis vaak geen item. Jongeren vertrouwen volledig op internet voor richting en besluiten. Ze googelen even, en ja hoor, ze hebben informatie over het onderwerp dat ze zochten. Welke waarde de gevonden informatie heeft? Kunnen jongeren dat bepalen?

Waar het me hier om gaat is het volgende. Als onze jeugd volledig vertrouwt op internet voor haar kennis en nauwelijks de moeite neemt om kennis te verwerven, laat staan om kennis te ontwikkelen, wat is het effect daarvan?

Wie programmeert straks nog de computers als niemand meer in kennis investeert, wie vult de wiki’s? Jongeren waarderen de beschikbare kennis, wat dus de kennis van gisteren is, van hen voorafgaande generaties. Jongeren halen. Maar, brengen ze ook? Vindt er na nu nog vulling plaats?

Ik ben benieuwd.

Kommentieren ist momentan nicht möglich.