Externe deskundigen

Organisaties gaan wél zelf, mogen we hopen, over waar het allemaal om draait, en met een beetje geluk bepalen ze ook nog zelf welke producten en diensten daarbij horen, maar als het op de organisatie en communicatie aankomt, doen ze een beroep op externe deskundigen. Alsof je daar óók niet zelf over gaat. Alsof daar algemene waarheden en blauwdrukken voor bestaan, onafhankelijk van waar je als organisatie voor staat. Alsof het méér is dan logisch nadenken. Alsof dat niet 100 procent in het verlengde moet liggen van waar het om draait. Alsof er een scheiding is aan te brengen tussen waar het je uiteindelijk om te doen is en de wijze waarop je dat realiseert. Alsof organisaties hooguit uniek kunnen zijn in hun producten of diensten, maar niet in de wijze waarop ze organiseren.

Citaat uit: Bullshit management van Jos Verveen.

Boekbespreking van dit boek.
Dit boek bij managementboek.nl en bij bol.com.

Kommentieren ist momentan nicht möglich.