Doenerige managers

mgt-212-20131117-19-49-i-love-being-a-manager_bewerkt-1
Laatst hoorde ik een manager zeggen: “er moet voor mij wel iets te managen zijn”.

Een doenerige opvatting over management, zo komt dit mij over.

Opvallend. Niet doen, je onthouden van actie is vaak veel effectiever. Als een manager te doenerig is, dan trekt hij beslissingen en activiteiten bij zijn medewerkers vandaan. Nogmaals, ik heb het al vaker gezegd, mijn opvatting van management is dat management bestaat uit dingen voor elkaar krijgen, “Getting things done”. Dat betekent juist dat je moet zorgen de juiste mensen aan te trekken en te behouden. Dat je helder bent in je verwachtingen, maar dat je de manier waarop medewerkers hun werk aanpakken aan hen zelf over laat. En dat je hen veel vrijheid en vooral bevoegdheid geeft, om hun werk te verrichten. Als een manager weinig te doen heeft, en alles loopt desondanks goed (of is het dankzij die onthouding van activiteit?), dan doet hij het pas echt goed.

Kommentieren ist momentan nicht möglich.