En voor jullie wordt het allemaal leuker!

mgt-196-20131117-19-56-en-voor-jullie-wordt-het-allemaal-leukerEen manager roept van zijn “zeepkist” over de nieuwste reorganisatie dat het, last but not least, ook allemaal leuker wordt.
Pretentieus denk ik dan, ik maak zelf wel uit wat ik leuk vind. En dat geldt voor iedereen, vermoed ik.

De enige manier om het werk leuker te maken is een persoonlijke benadering. Iedereen persoonlijk vragen hoe zijn of haar werk leuker zou kunnen worden. Binnen de grenzen van wat ook voor de organisatie waardevol is uiteraard. Hobby’s zijn voor thuis. Dat wel. Maar alle werk is leuker te maken, als je een paar ergernissen weg neemt en wat taken en verantwoordelijkheden aanpast.
De bedoelde reorganisatie is echter een heuse traditionele verandering van de hark. Het organigram wijzigt, de functies wijzigen en iedereen moet weer zijn belangstelling uiten voor de nieuwe functies.
Hoe zo leuker? Wat kan er verder afstaan van een persoonlijke benadering, dan een verandering van de organisatie via een blauwdruk. De blauwdruk beschrijft abstracte functies, met persoonlijke verschillen en de aanwezige mensen wordt daarbij nauwelijks rekening gehouden. Hoezo leuker?!

Kommentieren ist momentan nicht möglich.