Technologie junkies

mgt-084-myclone-8

Technologie werkt verslavend. Steeds weer zijn er nieuwe ontwikkelingen, en vooral nieuwe gadgets, die meer kunnen dan de oude. En er zijn steeds meer technologieën om dingen voor ons te doen die we voorheen met de hand of met minder geavanceerde hulpmiddelen deden. Steeds weer willen we het nieuwste van het nieuwste en zoeken bedrijven massaal naar nog meer vernieuwingen. Die regelmatig hopelijk ook weer gretig door de markt worden geabsorbeerd. Als we niet over de meeste geavanceerde hulpmiddelen kunnen beschikken, dan voelen we ons daar vaak onprettig bij.

Kevin Kelly zegt het fijntjes:
We end up needing more and more technology to feel less and less satisfied. ?Needing more to be satisfied less? is one definition of addiction.
Bron: What Technology Wants.

Kelly geeft aan dat dit niet is op te lossen door de techniek te veranderen. Net als bij andere verslavingen is er maar één manier om er overheen te komen. Je moet macht over je eigen machteloosheid krijgen. Zelf keuzes maken. Waar ga ik in mee, waarin niet? Welke technologie kan ik missen, welke niet?

Boekbespreking: What Technology Wants.

Kommentieren ist momentan nicht möglich.