Regressie naar het gemiddelde

me_too
Veel managementonderzoek en -literatuur is gebaseerd op de aanname dat je kan leren hoe je een bedrijf moet leiden als je kijkt wat goed presterende bedrijven voor gemeenschappelijk kenmerken hebben. Dat leidt uiteindelijk alleen maar tot “me-too”-strategieën. Doe je dit dan ga je juist een kant op waar je vele gelijken treft. Doe je dat dan kies je een positie tussen gelijken. Ofwel je zoekt sterke concurrentie. Succes daarmee.

Geen wonder dat zeer goed presterende bedrijven in de loop van de tijd altijd terug bewegen naar het een gemiddeld presteren (“regressie naar het gemiddelde)”. Topprestaties lang volhouden is lastig. Maar, als iedereen je ook nog eens na-aapt, dan is het vrijwel onmogelijk om langere tijd onderscheidend te zijn.

Kommentieren ist momentan nicht möglich.