Idealisme

kom-laten-we-het-uitpraten

‘Nooit meer oorlog’ kun je uitstekend beredeneren, net als ‘een schoon milieu’. Maar wie om zich heen kijkt, ziet dat het geen werkelijkheid is. Het vooruitgangsdenken van de verlichting is een prachtig product van de cortex, maar strookt niet met de realiteit van het menselijk handelen. Vooruitgang bestaat in wetenschap en techniek, maar niet in menselijk gedrag. De oude neurale systemen laten zoveel idealisme niet toe.

Wat niet wegneemt dat de overgrote meerderheid van de mensen wel beschaafd is en handelt, wel voor rede vatbaar is en vredelievend is.

Maar, we blijven dus in wezen primitief.

Citaat uit “Het Breinboek voor managers“, Paul Postma.
Boekbespreking van dit boek.
Dit boek op managementboek.nl en op bol.com.

Kommentieren ist momentan nicht möglich.