Aderlatingen

aderlating

Veel managementmethoden blijven toegepast worden ook al is allang bekend dat ze niet werken. Soms brengen ze zelfs schade toe aan de organisatie waar ze worden gebezigd. Maar omdat veel methoden tot de ?common knowledge? van het managementvak behoren en omdat iedereen het zo doet, blijven managers die praktijken toch hanteren. Zo gaat dat met ingeburgerde methoden. Ooit werd de aderlating door iedere medicus als correcte en nuttige medische praktijk gezien. Ook als dergelijke methoden hun praktische waarde allang zijn kwijt geraakt, al is er bewijs dat de praktijk niet werkt, dan kan het nog tijden duren voor ze zijn uitgebannen. Waarschijnlijk omdat het lang duurt voordat iedereen van de nieuwe waarheid is doordrongen. Zo gaat dat ook met managementmethoden. Veel managementmethoden zijn aderlatingen. Relicten van dwalingen.

Kommentieren ist momentan nicht möglich.