De beginnende manager

hoe-kan-ik-ze-straffen

Een beginnend manager vroeg aan zijn ervaren baas welke sancties hij had om zaken af te dwingen als iemand iets niet wilde doen? Zijn baas reageerde enigszins verbaasd.

Waar het natuurlijk echt om ging was dat de beginnend manager teveel voor zijn medewerkers aan het denken was. Hij vertelde hen directief wat ze moesten doen en vooral ook hoe ze het moesten doen. De medewerkers reageerden daar niet al te enthousiast op.

Ja, er moest wat gebeuren. Maar, in plaats van tijd te besteden aan de bewustwording het kweken van een gevoel van urgentie en doelen te stellen ging de manager operationeel uitdenken wat er moest gebeuren.

En, oh wonder, de medewerkers gingen niet blind uitvoeren wat hen werd voorgehouden. En, vertwijfeld vroeg de jonge manager zich af hoe hij dit wel voor elkaar moest krijgen. Sancties, dat zou helpen. Meer kon hij niet bedenken.

Oh, hoevelen zullen in dezelfde val trappen als deze jonge beginnende manager?!

Kommentieren ist momentan nicht möglich.