Internet en innovatie

bibliotheekVoor het digitale tijdperk las je vaak wat er langs kwam. Je struinde eens door een boekhandel of bibliotheek en las wat je tegenkwam. Je las dus datgene wat niet te moeilijk vindbaar was. Tegenwoordig is ieder boek via internet bereikbaar en te bestellen (al dan niet als E-book). Sterker, alle kennis is op internet zelf te vinden.
Dit vraagt om en leidt tot een selectievere aanpak. Je moet keuzes maken. Omdat alles gemakkelijk vindbaar is, echt alles.

Bij mij speelt dan wel een vraag op. Als je altijd selectief kan en moet zijn, leidt dit dan niet tot een vernauwing van het leesgedrag? Trechter je meer, dan voorheen? En, omdat je vindt wat je zoekt. Krijg je daardoor niet automatisch dat je steeds wordt bevestigd. Dat je voortgaat op de kennis de je al hebt vergaard? Dat er geen onverwachte zaken meer langs komen die je op nieuwe inventieve ideeën brengt.

Kommentieren ist momentan nicht möglich.