De vakman en zijn gereedschap

blokschaafDe vakman beschikt over gereedschap waar de amateur, de doe-het-zelver, niet over beschikt. Dit is een onderscheid (onder andere) dat hem tot professional maakt.

De vakman kiest uit al zijn gereedschap op basis van zijn vakmanschap, zijn kennis en ervaring, het juiste stuk gereedschap.

Met procedures leggen organisaties vaak vast welk gereedschap wanneer moet worden gebruikt. Ze ontzeggen de vakman specifiek gereedschap, je kan nou eenmaal niet elke uitzondering in procedures vastleggen, dus houden we het eenvoudig, universeel, gestandaardiseerd. Soms verplichten ze de vakman te werken met specifiek gereedschap waar dat helemaal niet nodig is. Standaardiseren, nietwaar? Jammer voor de vakman dat het voor hem een onnodige belasting oplevert.

1 Kommentar zu „De vakman en zijn gereedschap“

  1. Kort interessant stukje, laten we dit niet voor iedere vakman verplicht maken. Dit zal namelijk een hoop frustratie schelen ;-). Zolang ze het maar veilig gebruiken en klus vakkundig uitvoeren is iedereen tevreden denk ik!

    Naomi
    Verkoop medewerker Starck