De beleveniseconomie & De blauwe oceaan

In dit weblog besprak ik laatst het boek De beleveniseconomie van Pine en Gilmore en ook het boek De blauwe oceaan van Kim en Mauborgne. In het stuk over De beleveniseconomie gaf ik aan het betoog voor het versterken van klantbelevenissen en dergelijke te generiek te vinden. De blauwe oceaan maakte mij duidelijk (lees terug…) dat de kern van De beleveniseconomie een mogelijke weg is voor een blauwe oceaan strategie. Dat, waar het veranderen van een op emotie gericht product in een gemakkelijk en goedkoop te verkrijgen product dat overigens net zo goed kan zijn!

Nog een notie: als iedereen de inhoud van De beleveniseconomie gaat volgen, dan wordt dat weer domweg een “me too-strategie”, ofwel: een rode oceaan strategie.

De blauwe oceaan op Managementboek.nl
De blauwe oceaan op Bol.com
De beleveniseconomie op Managementboek.nl
De beleveniseconomie op Bol.com

Kommentieren ist momentan nicht möglich.