NLP voor managers

666793071-paul-liekens-nlp-voor-managersGelezen: Liekens, P., NLP voor managers, Ankh-Hermes bv, 1998

Neuro Linguistisch Programmeren (NLP), ik blijf het een vreselijk benaming vinden. Het dekt, naar mijn mening, ook de lading niet. Voortaan maar alleen de afkorting gebruiken, NLP, dat is een stuk neutraler.

Er zijn veel theorieën en ideeën hoe mensen met elkaar communiceren, hoe ze denken en op elkaar reageren en over hoe je anders met elkaar om kan gaan waardoor er minder spanning en een betere verstandhouding ontstaat. Al die zaken komen in NLP bij elkaar.
NLP is een veranderingsinstrument in dat deel van de werkelijkheid dat tot het subjectieve behoort.

NLP voor managers is een inleiding in NLP, met als specifieke invalshoek het gebruik en de bruikbaarheid ervan voor managers. Paul Liekens zegt het zelf als volgt:

Waar dit boek in essentie over gaat is de vraag: Wie is de acteur?
Wie is de mens achter de manager?
Wat straal je uit als mens in je bedrijf, hoe kom je aan charisma?

Heel veel van de stof in dit boek is als inleiding in NLP voor iedereen prima bruikbaar. De specifieke gerichtheid op de manager maakt het boek voor managers extra buikbaar.

De manager is als een magneet, het epicentrum om wie alles draait, de man die, onafhankelijk van de organisatievorm, de toon zet, met zijn voorkeuren maar ook met zijn afkeer. Wat in zijn ogen aantrekkelijk is wordt aangetrokken wat in zijn ogen afstotelijk is wordt afgestoten. Zijn overtuigingen, zijn visie vormen de aantrekkingskracht van de magneet.

Een zeer bruikaar boek. Maar, voor wie er echt mee aan de slag wil is enige training toch wel gewenst. Ikzelf ben niet iemand die het geduld opbrengt om de oefeningen die in zo’n boek beschreven staan allemaal daadwerkelijk uit te voeren.

Dit boek op Bol.com

Kommentieren ist momentan nicht möglich.